TESTATUT JA PALOTURVALLISET VALMISPIIPUT

Johtavana piippuvalmistajana Schiedelille myönnettiin ensimmäisenä piippuvalmistajana Euroopassa ISO 9001 -laatusertifiointi. Yhdessä suomalaisten rakentamisen asiantuntijoiden kanssa Schiedel on kehittänyt erityisesti Suomen vaativiin olosuhteisiin sopivat piippujärjestelmät, jotka ovat kestäviä, paloturvallisia ja ympäristöystävällisiä. Ne varmistavat tulisijan hyvän vedon ja ne on helppo ja nopea asentaa myös itse.  
 
Tutustu tuotteisiin 
 
Piippu määrää vedon 
 
Hyvä piippu tehostaa tulisijan toimintaa. Kevyt hormi lämpenee nopeasti ja ilma kiertää hyvin pyöreässä, eristetyssä hormissa. Tästä syntyy hyvä veto. Vedon ratkaisee piipun aktiivinen korkeus eli etäisyys tulisijan hormiliitännästä piipun huippuun. Mitä korkeampi piippu, sitä parempi veto. Paras paikka piipulle on lähellä katon harjaa. Tällöin veto on parhaimmillaan ja piipun korkeus katon lappeen yläpuolella on mahdollisimman pieni. Paloturvallisuusvaatimusten mukaan piipun tulee ulottua vähintään 0,8 m katon lappeen tasoa ylemmäksi.  

 

Hormi tulisijan mukaan 
 
Schiedel-valmispiippu sopii omakotitalojen, pari- ja rivitalojen, lomamökkien ja saunojen uuneihin, takkoihin, kiukaisiin, saunapatoihin, kamiinoihin ja lämmityskattiloihin. Kun piippu mitoitetaan tulisijan mukaan, veto hormissa ei heikkene ja hormin seinämiin ei tiivisty kosteutta. Tulisijan vaatima hormikoko kannattaa varmistaa valmistajalta. Esimerkiksi halkaisijaltaan 12-14 cm hormi sopii hyvin kiukaille, pellettitakoille tai –kattiloille, öljylämmityskattiloille ja kamiinoille. Halkaisijaltaan 16-20 cm hormi sopii puolestaan esimerkiksi varaaville takoille, liesille, leivinuuneille, takka/leivinuuni –yhdistelmille tai liesi/leivinuuni –yhdistelmille.

 
Yhteinen hormi 
 
Yleensä jokaiselle tulisijalle rakennetaan oma hormi. Samassa kerroksessa olevat kaksi samaa polttoainetta käyttävää tulisijaa voidaan kuitenkin yhdistää samaan hormiin. Tällöin molemmat tulisijat on varustettava omalla savupellillä, eikä niitä suositella käytettäväksi samanaikaisesti.  
  
Nopea asennus 
 
Asennusohjeisiin kannattaa tutustua huolella ennen työn aloittamista. Voit tulostaa tuotekohtaiset asennusohjeemme tuotesivuilta ja Ladattavat tiedostot -sivulta. Ne ovat myös mukana kaikissa piipputoimituksissa.

TUOTEHAKU